søndag den 3. oktober 2010

Skoleprojekt i Congo fra 27. september


Mununu 10 er igang. Vi er netop landet i DR Congo. Første stop er gæstehuset i Lubumbashi, hvor batterierne trænger til opladning. Her ses Sebastian, Sharin, Elizh og Jettes fod, efter at være faldet dybt i de bløde møbler

Vi ER i Congo, nu på vej til Mulungwishi.

En tuberkulosepatient på klinikken i Mulungwishi.


Nyt på kliniken er, at der foretages operationer. Her viser dygeplejer Alfred den 4 cm2 store operationsstue frem. Behandling af brok koster 100$ og en betændt blindtarm 150$. Ofte er patienterne på det akutte stadie ved ankomst, idet de forinden har forsøgt alt muligt andet, fordi det er svært at skaffe penge.



Congo er kontrasternes land. Her den internationale klinik i Lubumbashi, hvor Sharin undersøges for diverse tropesygdomme.


Hvad mere kan man ønske sig efter en arbejdsdag i 35 graders varme... Anders nyder en softice hos baba Philip.


Tidlig morgen kl 7.00. Skolebørn på vej fra Mununu til skolen i Mulungwishi. Smuk smuk morgen, endnu ingen trafik - og masser af glade ansigter, der hilser os med bonjour. Vi har fået dagens vitaminpille!



Så er malerarbejdet på skolen i Mununu igang. Væggene er nødtørftigt pudset op inden vores ankomst og planen er at male vægge og tavler. Her er Jaques ved at lære kunsten at male med rulle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar